اولین جلسه بررسی عملکرد و چشمانداز صادراتی شرکتهای شوینده گروه توسعه صنایع بهشهر در سال ۱۴۰۴، با حضور دکتر ارسلان کاظم پورمدیرعامل هلدینگ، مدیران عامل شرکتهای تابعه، مدیران ارشد حوزه صادرات و بازرگانی و جناب دکتر صفدر حسینی، روز دوشنبه مورخ ۱۴۰۴/۰۲/۰۸ در محل شرکت توسعه صنایع بهشهر برگزار شد.
در آغاز جلسه، دکتر کاظم پور ضمن عرض خیرمقدم خدمت حاضران جلسه، حادثه تلخ انفجار در بندر شهید رجایی را به تمامی هموطنان، بهویژه مردم شریف استان هرمزگان تسلیت گفت.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت راهبردی صنعت شوینده، بر لزوم سرمایهگذاری جدیتر برای افزایش سهم بازار داخلی و توسعه صادرات تأکید کرد. مدیرعامل وبشهر خاطرنشان کرد: «صادرات برای گروه توسعه صنایع بهشهر به منظور تأمین ارز مورد نیاز و بهرهمندی از مشوقهای صادراتی و همچنین برای ایجاد توازن اقتصادی اهمیت دارد. با توجه به واردات سالانه به ارزش ۵۰ میلیون دلار. برنامه سال ۱۴۰۴ رساندن میزان صادرات به سطح واردات سالانه خواهد بود.»
وی همچنین بر لزوم تمرکز بر بازارهای خارجی، شناسایی نیازهای جدید، توسعه محصولات صادرات محور و اجرای تحقیقات بازار در کشورهای هدف تأکید کرد.
در ادامه، مهندس نوبخت، معاون بازرگانی شرکت مدیریت صنعت شوینده، گزارشی از وضعیت ظرفیت تولید، عملکرد صادراتی گروه طی چهار سال اخیر و سهم بازار شرکتهای تابعه ارائه نمود. وی با اشاره به محدودیتهای ناشی از قیمتگذاری دستوری و تغییرات پیشبینی شده در برنامه هفتم توسعه، بر ضرورت اتخاذ رویکرد صادرات محور را برای تداوم رشد گروه مورد تأکید کرد.
مهندس نوبخت ضمن ارائه آمار و ارقام مرتبط با درآمد دلاری حاصل از صادرات، ظرفیت تولید و بازارهای هدف، پنج فاز اصلی در مسیر توسعه صادرات گروه را تشریح کرد که شامل هدفگذاری تراز ارزی، حفظ و توسعه بازارهای فعلی، شناسایی و نفوذ به بازارهای جدید با استفاده از ظرفیت اتحادیه اوراسیا، راهبردهای واردات مواد اولیه و تمرکز بر تبادلات ارزی است. وی همچنین بر اهمیت تشکیل کارگروه بازاریابی متمرکز و انتخاب برند مشترک صادراتی «برف» برای نفوذ در بازارهای بکر، به ویژه بازار عمان، تأکید کرد.
در ادامه، مدیران عامل شرکتهای شوینده گروه به ارائه مسائل، چالشها، ظرفیتهای صادراتی موجود و برنامههای آتی خود پرداختند. همچنین دکتر صفدر حسینی ضمن قدردانی از ارائه گزارشها و مباحث مطرحشده، بر لزوم تدوین استراتژیهای صادراتی جسورانه و جدی تأکید کرد و خواستار توجه ویژه به نیازهای بازار مصرفکننده در تولید داخلی شد.
در پایان نیز مقرر شد در راستای تحقق اهداف صادراتی، در خصوص راه اندازی دپارتمان اختصاصی صادرات در سطح هلدینگ برنامه ریزی شده و جلسات بررسی عملکرد صادراتی بهطور ماهانه برگزار شود.